Tanssija, tanssinopettaja 27 v.

Tanssija, tanssinopettaja 27 v.
8 joulukuun, 2015
    

Hakeuduin Iran vastaanotolle kolme vuotta esikoiseni syntymän jälkeen, koska virtsankarkailu sekä selkäkivut hankaloittivat työtäni tanssijana ja tanssinopettajana. Pilates- ja muu oheisharhoittelu tuntuivat lisäksi hankalilta ja tehottomilta.

Yksinkertaisten harjoitusten ja selkeän opastuksen avulla sain nopeasti keskivartaloni ja lantionpohjalihakseni sellaiseen kuntoon missä ne olivat ennen synnytystä.

Kivut ja virtsankarkailu hävisivät kokonaan noin kahden kuukauden tehokkaan harjoittelun ja säännöllisen ohjaamisen sekä harjoitusten edistymisen seuraamisen avulla. Olen saanut myös selkääni takaisin lisää liikelaajuutta ja päässyt eroon tiettyihin liikeratoihin liittyvistä peloista, joita aikaisemmin välttelin kipuja peläten. Työni on helpottunut huomattavasti ja sen lisäksi olen päässyt takaisin rakkaan harrastukseni, juoksemisen, pariin. Siinä sivussa ryhtini on parantunut, eikä vatsan litistyminenkään ole minua haitannut.

Voin lämpimästi suositella Iraa kaikille äideille, mutta myös liikunnan parissa työskenteleville, koska hänellä on erityistä tietoa synnytyksen ja raskauden aiheuttamista muutoksista naisen kehossa. Kovakaan treeni ei tuota tuloksia, jos lantionpohjalihakset eivät toimi kunnolla. Itse olin palannut liian nopeasti samanlaisen treenaamisen pariin kuin ennen synnytystä ja jättänyt tärkeän syvien lihasten kuntouttamisen kokonaan väliin. Olisi hienoa, jos jokainen äiti saisi mahdollisuuden tällaiseen fysioterapiaan synnytyksen jälkeen.