Pömpöttääkö?®

Pömpöttääkö?® peruskurssi

Pömpöttääkö?® vatsa oudosti ja väsyykö selkä helposti? Onko yhteys keskivartaloon kadoksissa? Huomaatko ryhdin lysähtäneen?

Syynä saattaa olla suorien vatsalihasten erkauma. On normaalia, että suorat vatsalihakset erkaantuvat toisistaan raskausaikana. Synnytyksen jälkeen suurin osa palautumisesta tapahtuu ensimmäisen kahden kuukauden aikana, mutta noin kolmanneksella erkaumaa jää vielä tämänkin jälkeen.

Mitä Pömpöttääkö? Kursseilla tehdään?

Kurssien tarkoitus on tukea synnytyksestä palautumista niin vatsalihas erkauman kuin lantionpohjan osalta sekä koko kehon hallinnan helpottuminen.

Kurssit ovat suunniteltu nousujohteisiksi syvien lihasten ja pinnalisten lihasten harjoittelun tasapainolla. Pelkillä matalatehoisilla harjoitteilla päästään harvoin maaliin, joten jatkokurssi jatkaa peruskurssista haastavammilla harjoitteilla.

Kenelle peruskurssi on suunnattu?
-keskivartaloon on vaikea saada kontaktia
-lantionpohjaan on haastavaa saada kontaktia
-ryhdin ylläpitäminen on haastavaa
-mahdollinen kuntoutus on alussa tai harkitset fysioterapiaa
-epäilet vatsalihas erkaumaa tai tiedät, että sinulla on erkauma

Kuuden kerran kurssi  vatsalihasten erkauman kuntoutuksen tueksi alkaa erkauman mittauksella ja käytännönteorialla vatsalihasten palautumisesta. Joka kerralla saat tehokasta keskivartalotreeniä  yksilöllisesti ohjattuna. Kurssilla annetaan viikottain vaihtuva kotiharjoitus. Lantionpohjan lihasten harjoittaminen tukee keskivartalon kuntoutusta, joten kurssilla harjoitetaan myös lantionpohjan lihaksia monipuolisesti.

❤

Palaute kurssilta : “Odotin kuulemani perusteella kurssilta paljon, mutta se ylitti silti kaikki odotukseni. Ilman kurssia en olisi uskaltanut tehdä murto-osaakaan harjoitteista, mutta Iran henkilökohtainen ohjaus ja kannustus antoi luottamusta kokeilla aina sitä seuraavaa tasoa. Kuopuksen syntymästä on 9kk ja keskivartalo on palautunut paremmin nyt kuin mitä se ehti ilman tätä kurssia palautua kolmessa vuodessa esikoisen syntymän jälkeen. Kiitos Ira, olet huippu! “