Minusta

Olen Ira Rissanen – neljän lapsen äiti, fysioterapeutti, SPS- LPF- ja pilatesohjaaja.

Olen liikkunut koko ikäni. Ihan viime vuosina harmillisen vähän. Lapsena vietin aikani ulkosalla leikkien ja pelaten ikätovereiden kanssa. Tutustuin myös pesäpalloon, jota kotipaikkakunnallani pelataan edelleen menestyksekkäästi. Myöhemmin vapaa aikani meni jalkapallon sekä yleisurheilun parissa. Nuorena vaihdoin lajin salibandyyn, joka oli silloin varsin tuore joukkuepeli. Säbää pelasin aina siihen saakka, kunnes tulin raskaaksi. Pelasin lopulta naisten liigaa.

Ohjasin perheliikuntaa lasten ollessa pieniä. Perheiden liikuttaminen tuntui hyvältä. Paras palaute oli punaiset posket ja yhdessä liikkumisen ilo, joka oli käsin kosketeltavaa. Ohjasin myös ryhmäliikuntaa seniori- tunneista spinning- maratoneihin. Lasten varttuessa ajauduin vahingossa valmentajaksi poikieni säbä joukkueeseen. Olin mielessäni pohtinut aikuisten liikuttamisesta salivuorojen aikana- samalla liikuttaen itseäni. Mutta toisin kävi, valmensin 7 vuotta poikien joukkueen valmennustiimissä. Vastuullani oli kehonhuolto, alku- ja loppuverryttely, maalivahtien valmentaminen sekä fysiikkavalmennus. Mielelläni mietin myös pelitaktiikkaa. Valmentamisesta on jäänyt paljon eväitä nykyiseen työhöni fysioterapeuttina.

Lasten myötä oma laji vaihtui yksilölajiin, joka oli tuttu jo lapsuudesta, pyöräilyyn. Pyörällä olin tottunut taittamaan välimatkat. Se toi vapauden tuntua. Kotona lasten kanssa ollessa harjoittelu sujui päiväuniajan spinningillä omassa olohuoneessa sekä pyöräperäkärryn kanssa keskuspuistossa. Toki pääsin välillä ihan itsekseni maantielenkeille. Hyödynsin myös läheisen kuntosalin lapsiparkkia, jossa sain harjoitettua lihaskuntoa. Lopulta pyöräilyistä tuli myös kilpalaji. Sain napattua muutamia mitaleja mukaan, mutta ennen kaikkea valtavan paketin fyysisen harjoittelun osaamista. Kilpailemien loppui viisi vuotta sitten mykoplasmaan ja ylikunto- diagnoosin sekä neljää vuotta myöhemmin todettuun raudanpuutteeseen. Tämä viisi vuotta on opettanut lempeiden lajien viehkeyden sekä syventänyt tietoani palautumisesta ennestään. Opiskelin mm. LPF- ohjaajaksi sekä SPS- ohjaajaksi.

Neljä raskautta ja lasta saivat ammatillisen mielenkiintoni kääntymään lantionpohjaan sekä äitiysfysioterapiaan, tai noh, sen puutteeseen muuten mainiossa neuvolajärjestelmässämme. Opiskelin ahkerasti kaikkea tähän liittyvää. Hain puutuvia vastauksia raskaana olevien ja synnyttäneiden liikunnasta sekä kuntoutuksesta. Kävin mm. pitkän pilates-ohjaaja koulutuksen, johon sisältyi lantionpohja ja raskaus. Fysioterapia lopputyön tein vatsalihasten erkaumasta. Silloin sen kuntoutus oli vielä tuntematonta Suomessa ja tieto myös maailmalla kiven alla. Tieto ja osaaminen kasvaa edelleen huimaa vauhtia maailman laajuisesti. Sittemmin olen käynyt kymmeniä eri lisäkoulutuksia aiheesta.

Uskon ihmiseen kokonaisuutena ja perustin FemiHealth- yrityksen joulukuussa 2016. Yritys syntyi holistisen hoidon sekä ammattillisten lisäkoulutusten kehittämisen tarpeeseen. Koulutan yrityksemme kautta sekä ohjaan ryhmiä, jotka edelleen saavat minut syttymään ja jakamaan osaamistani. Lämpimästi tervetuloa ryhmiin ja vastaanotolle!

Suuret kiitokset mielenkiinnosta, jos luit tänne saakka

VASTAANOTTO

Otan vastaan fysioterapia-asiakkaita. Pian päsäsen uusiin tiloihin: Femihealth, Unioninkatu 39 a 6, 00170 Helsinki. Sijainti on erinomainen, koska asiakkaita tulee vastaanotolleni ympäri Suomea ja jopa ulkomailta. Vastaanotolle voit varata aikaa osoitteessa: www.femihealth.fi

RYHMÄLIIKUNNAN OHJAUS JA LUENNOT

Ohjaan ryhmiä erityisesti raskaana oleville sekä synnyttäneille.  Olen kehittänyt oman Pömpöttääkö®? tunnin, jossa keskitytään lantionpohjan sekä suorien vatsalihasten erkauman kuntouttamiseen. Näitä ryhmiä olen ohjannut  satoja  ja saanut asiakkailta erittäin hyvää palautetta kurssista.

Koulutan vatsalihasten erkaumasta sekä äitiysfysioterapeuttien- koulutuksissa.