Asiakkaiden kokemuksia

Aktiiviliikkuja
tammikuu, 2020

“Kävin Iran luona ensimmäisen kerran 7 viikkoa toisen lapseni syntymän jälkeen. Olin synnyttänyt tyttäreni sektiolla ja minulla oli vatsalihasten erkauma, joten halusin ammattilaisen apua sektioarven sekä erkauman kuntouttamisessa. Lähtötilanteeni oli sellainen, että kun makasin kyljelläni, mahani valui lattialle ja tuntuma lantiopohjalihaksiin oli kadonnut. Pelkäsin myös itse koskea sektioarpeeni vaikka olin lukenut, että sitä kannattaisi itse mobilisoida. Kävin Iran luona neljä kertaa viiden kuukauden aikana. Hän tarkisti aina aluksi lantionpohjalihasteni ja erkaumani tilanteen ultraäänellä, käsitteli sektioarpeani ja lopuksi neuvoi minulle uusia harjoitteita kotona tehtäväksi. Ira neuvoi myös mitkä muille lihasryhmille tehtävät voimaharjoitteluliikkeet olivat turvallisia tehdä. Harjoitteiden vaikeusaste kasvoi kerta kerralta ja oli kannustavaa huomata miten pikkuhiljaa yhteys omiin lihaksiin alkoi löytyä.
Nyt seitsemän kuukautta synnytyksen jälkeen lantionpohjanlihakseni ja vatsalihakseni ovat paremmassa kunnossa kuin koskaan! Minulla oli aina ennen alavatsassa pömppö, joka ei kadonnut minnekään – edes silloin ennen lasten saantia kun treenasin parhaimmillani 5 kertaa viikossa salilla. Olin ajatellut sen olevan inhottava sukuvika josta ei pääse eroon, mutta nyt vatsani on täysin litteä ja pömppö on kadonnut! Olen todella kiitollinen Iralle mahtavista neuvoista ja kannustuksesta ja suosittelen Iran asiantuntemusta lämpimästi muillekin äideille! “
 

Tanssija, tanssinopettaja, 27 v.
joulukuu, 2015

Hakeuduin Iran vastaanotolle kolme vuotta esikoiseni syntymän jälkeen, koska virtsankarkailu sekä selkäkivut hankaloittivat työtäni tanssijana ja tanssinopettajana. Pilates- ja muu oheisharhoittelu tuntuivat lisäksi hankalilta ja tehottomilta.

Yksinkertaisten harjoitusten ja selkeän opastuksen avulla sain nopeasti keskivartaloni ja lantionpohjalihakseni sellaiseen kuntoon missä ne olivat ennen synnytystä.

Kivut ja virtsankarkailu hävisivät kokonaan noin kahden kuukauden tehokkaan harjoittelun ja säännöllisen ohjaamisen sekä harjoitusten edistymisen seuraamisen avulla. Olen saanut myös selkääni takaisin lisää liikelaajuutta ja päässyt eroon tiettyihin liikeratoihin liittyvistä peloista, joita aikaisemmin välttelin kipuja peläten. Työni on helpottunut huomattavasti ja sen lisäksi olen päässyt takaisin rakkaan harrastukseni, juoksemisen, pariin. Siinä sivussa ryhtini on parantunut, eikä vatsan litistyminenkään ole minua haitannut.

Voin lämpimästi suositella Iraa kaikille äideille, mutta myös liikunnan parissa työskenteleville, koska hänellä on erityistä tietoa synnytyksen ja raskauden aiheuttamista muutoksista naisen kehossa. Kovakaan treeni ei tuota tuloksia, jos lantionpohjalihakset eivät toimi kunnolla. Itse olin palannut liian nopeasti samanlaisen treenaamisen pariin kuin ennen synnytystä ja jättänyt tärkeän syvien lihasten kuntouttamisen kokonaan väliin. Olisi hienoa, jos jokainen äiti saisi mahdollisuuden tällaiseen fysioterapiaan synnytyksen jälkeen.


Maija 37 v., Espoo
syyskuu, 2015

Synnytin suunnitelulla sektiolla 11/2008. Leikkaus sujui normaalisti ja leikkaushaava parani ilman komplikaatioita. Raskauden aikana vasemmanpuolen vatsalihas ilmeisesti venähti, repesi tms. Se ilmeni  ensin kipuna ylävatsalla ja myöhemmin tuntopuutoksen noin 5×5 cm alueella samassa kohtaa.

Selkäni alkoi oireilla raskauden jälkeen ensin pääasiassa alaselkäkipuna. Noin kolme vuotta synnytyksen jälkeen kipu siirtyi yläselkään ja vasempaan kylkeen. Kipu oli niin voimakasta, että jouduin yölläkin heräämään venyttelemään yms. Kävin etsimässä apua kipuun mm. osteopaateilta,hieronnasta ja kuntosaliharjoittelusta. Kipu laantui hieman aina välillä, mutta yhtään viikon kivutonta jaksoa minulla ei ollut.  Minulla oli myös epämääräisiä sydänoireita, joille ei löydetty selitystä. Viisi vuotta synnytyksen jälkeen sain yllättäen voimakkaan kivun navan alueelle ja minulla diagnosoitiin napatyrä. Tyrä olisi leikattu julkisella puolella,mutta oireiden helpotettua  melko pian, en halunnut lähteä leikkaukseen vaan tilannetta jäätiin seuraamaan. Napatyrä pysyi melko oireettomana tämänjälkeen. Vuosi napatyrän diagnosoimisen jälkeen minulla todettiin kivuliasta tyrää myös ylävatsalla.  Lääkäri totesi tuolloin tyrien johtuvan vatsalihasten erkaumasta. Kysyin mahdollisesta vatsalihasten kuntouttamisesta useaan otteeseen, mutta lääkäreiden mielestä leikkaus olisi ainoa mahdollisuus tyrien korjaamiseen eikä kylki/selkäkipuni katsottu olevan yhteydessä erkaumaan. Lähdin itse etsimään tietoa vatsalihasten erkauman kuntoutuksesesta ja näin päädyin Iran vastaanotolle. Tapasimme ensimmäisen kerran 11/2014 eli kuusivuotta sektion jälkeen. Vatsalihasten erkauma oli Iran mittauksilla keskivaikea. Aloitimme säännölliset tapaamiset ja vatsalihasten erkauman kuntoutuksen.

Otin myös Iran suosituksesta yhteyttä osteopaatti Jutta Aaltoon, joka hoiti raskauden aikaisen vatsalihaksen repeämän arpikudosta (se oli edelleen selvästi tuntuva) sekä sektioarven kiinnikkeitä. Näin mahdollistettiin vatsalihasten normaali toiminta. Nyt 04/2015 olen elännyt ensimmäisen selkä/kylkikivuttoman kuukauden kolmeen vuoteen.  Sekä napatyrä että ylävatsatyrä ovat ollet oireettomia. Sydän oireet ovat myös lakanneet. Huomaan selvästi ryhtini parantuneen ja selkeän eron esim. hiihdossa, laskettelussa, pyöräilyssä. Selkäni ei kipeydy enää liikunnasta.

Voin todella vilpittömästi ja lämpimästi suositella Iran palveluita. Hänen empaattinen, kiinnostunut ja kannustava asenne on edesauttanut kuntoutusta ja tulokset puhuvat puolestaan – hän on todella ammattitaitoinen. Olen saanut häneltä  korvaamattoman avun vatsalihasten erkauman kuntoutuksessa.


Sanna 36 v.
maaliskuu, 2015

Tutustuin Iran erkauma-terapiaan pömppis-luennolla, kun nuorempi lapseni oli juuri täyttänyt kolme vuotta. Erkauma minullakin tietämättäni oli, ja lähdin sitä Iran fysioterapiassa hoitamaan. Erkauma oli suurimmassa kohdassa 4,5 cm ja syke tuntuikin ihan pinnassa ihon alla. En voinut uskoa, että niinkin pitkän ajan jälkeen muutos olisi mahdollinen, mutta Ira valoi uskoa, että erkauma olisi kurottavissa ehdottomasti vieläkin.

Liikkeelle lähdettiin erittäin hienovaraisilla liikkeillä ja tuntui melkein uskomattomalta, että sellaisilla voisi tapahtua muutosta. Kuitenkin joka kerralla mittauksissa erkauma kuroutui pikkuhiljaa pienemmäksi. Ira kannusti ja tsemppasi! Uskoin häntä ja tein uskollisesti noita ihania liikkeitä. Loppujen lopuksi muutamien kuukausien jälkeen (en pitänyt hoppua), oli erkaumani parantunut! Erittäin pientä 0,5 cm rakoa jäi, mutta se on mitä suuremmassa määrin normaalin rajoissa.
Voin kaikille suositella Iran määrätietoista, lämmintä ja taitavaa ohjausta erkauma-asioissa! Hän on huippuammattilainen ja erittäin inspiroiva terapeutti. Lisäksi voin omasta kokemuksestani sanoa, että erkauma kannattaa hoitaa kuntoon. Fyysisten asioiden lisäksi muutosta on tapahtunut myös henkisellä tasolla. Omaan keskukseen on löytynyt yhteys, kun kehon tuki ja fysiikka tuli parempaan kuntoon. Tulin yllättäen tietoiseksi omasta voimastani ja aloin kuunnella, mitä haluan elämältä. Suosittelen!